De Slotconferentie van de Week van de Integriteit kon dit jaar niet alleen rekenen op Nederlandse maar ook op buitenlandse deelnemers. Om precies te zijn uit meer dan 20 landen. Een zaal vol bestuurders, academici, integriteits- en compliance professionals afkomstig uit bedrijfsleven, overheid en maatschappelijk middenveld. De uitwisseling van kennis en ervaring tussen publieke en private organisaties werd door de aanwezige gewaardeerd.

Met 300 deelnemers, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2016, en een interessante line-up van sprekers, waaronder de Europese Ombudsman Emily O’Reilly en de Albanese Minister Qato, ging het ochtendprogramma van start. Voorts waren er twee panels en vond de launch van de ICC Business & Integrity Compendium plaats. In de middag kon er worden deelgenomen aan break-out sessies georganiseerd rondom de thema’s Collective Action en The Integrity Advantage. Richard Bistrong eindigde het dagprogramma met zijn persoonlijke levensverhaal. Hij sprak over zijn carrière als voormalig salesman en de strubbelingen die hij hierbij ervoer. Voor een samenvatting van de dag, klik hier.