De deelnemers aan de 5e ICC International Integrity en Anti-corruption Conference op vrijdag 6 december 2019, ontvingen al een exemplaar van het conferentie boek met de titel: “Ethics and Sustainability: Taking the Lead”. Het boek legt zich voornamelijk toe op het belang van ethisch leiderschap in relatie tot duurzaamheid. Ieder jaar geeft ICC Nederland naar aanleiding van de Week van de Integriteit een boek uit, corresponderend met het jaarlijks veranderende thema. Het boek gaat inmiddels de hele wereld over.

Een breed scala aan academici, bestuurders uit publieke en private sectors, en integrity-professionals wisselen hun ideeën en oplossingen uit over hoe integriteit van belang is voor leiderschap in duurzaamheid. Onder andere Alex Brenninkmeijer, lid van The European Court of Auditors, Paula Valenzuela, General Manager Generación Empresarial, en Frank Vogl, mede-oprichter van Transparency International, delen in het boek hun ervaringen en inzichten over leiderschap, duurzaamheid, waarden en cultuur met betrekking tot ethisch gedrag en zakendoen.

Het boek heeft als doel om ook na de Week van de Integriteit de dialoog omtrent integriteitsthema’s te stimuleren. Integriteit gaat over meer dan regels; het gaat over gedrag, en is zodoende een thema dat continue in ontwikkeling is. ICC Nederland nodigt door middel van dit boek individuen uit om het eigen gedrag, te evalueren.

Het boek is kosteloos te downloaden op http://www.weekvandeintegriteit.nl/booklet