Als afsluiter van de Week van de Integriteit, vond op 6 december de 5e International Integrity & Anti-corruption slotconferentie plaats in het Vredspaleis in Den Haag. In aanloop naar deze slotconferentie, niet toevallig kort voor de UN Anti-Corruption Day van 9 december, werden een week lang initiatieven ontrold door de 80 aangesloten partners. Doel is telkens iedereen binnen en buiten de eigen muren bewust te maken van het belang van ethisch handelen. Op de multi-stakeholder slotconferentie kwamen academici, bestuurders, en experts uit de publieke en private sector samen om hun visie en best practices te delen omtrent het thema van dit jaar; “Ethics and Sustainability: Taking the lead”.

Na een warm welkom van Henk Broeders, voorzitter ICC Nederland, spraken sleutelfiguren zoals Dr. Ludger Schuknecht, Plv. Secretaris Generaal van de OESO, Prof. Alex Brenninkmeijer, auteur van het boek ‘Moreel Leiderschap’ en Dr. Tererai Trent, voorvechter van vrouwenrechten, auteur en oprichter van Tererai Trent International het publiek toe over ethisch leiderschap. In de middag vonden tal van workshops plaats, en na een concluderende toespraak van ICC’ NL directeur Marijke Wolfs, werd de dag afgesloten met een Netwerk borrel met de deelnemers afkomstig uit alle werelddelen.

Wenst u zich in te schrijven voor de 5e ICC NL Integrity & Anti-corruption Conference, raadpleeg dan www.weekvandeintegriteit.nl/conference/