Onder het motto ‘Samen meer impact’ vond begin februari voor het eerst de Albanese Week van de Integriteit plaats. ICC Nederland werkt al ruim drie jaar samen met Albanië als het gaat om trainingen van het Albanese bedrijfsleven, en is verheugd dat Albanië als eerste het Nederlandse concept van de Week van de Integriteit omarmt. De doelstelling van de Week van de Integriteit is het samenbrengen van publieke en private partijen om ethisch zakendoen te bevorderen. De aanpak van corruptieproblematiek is bovendien van onbetwistbaar belang voor Albanië in het kader van haar kandidatuur voor EU lidmaatschap.

Building a culture of integrity in society
De slotconferentie van de eerste Albanese Week van de Integriteit, met als thema ‘Building a culture of Integrity in society: fostering sustainable development’ vormde een succesvolle afsluiting van de week. Marijke Wolfs, Algemeen secretaris van ICC Nederland en initiator van de Nederlandse Week van de Integriteit, opende de conferentie en sprak over het thema ‘Collective action as a tool to advance dialogue’. Het initiatief van ICC Albanië werd gesteund door de Albanese overheid, de Nederlandse ambassade in Albanië, de EU, de OESO, de EBRD. Het initiatief kon rekenen op brede belangstelling inclusief die van Albanese ministers, academici, en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Week van  de Integriteit
Al sinds 2016 organiseert ICC Nederland de Week van de Integriteit; een week lang wordt het belang van integer handelen belicht. Het is het multi-stakeholder karakter dat het initiatief zo interessant en impactvol maakt. ‘De betrokkenen kunnen veel van elkaar leren en de dialoog is ontzettend belangrijk’, aldus Marijke Wolfs, namens initiatiefnemer ICC Nederland. Deze boodschap resoneert niet enkel in Nederland en Albanië, ook in Macedonië en Guatemala toont men al interesse in de Week van de Integriteit.

Voor meer informatie over de Week van de Integriteit, raadpleegt u
www.weekofintegrity.al of http://www.weekvandeintegriteit.nl