Toolkit

Partners kunnen gratis van het communicatiemateriaal uit de toolkit gebruikmaken in aanloop naar, en tijdens de Week van de Integriteit. Het logo van de Week van de Integriteit, bannermateriaal, posters, et cetera zijn te vinden in deze toolkit.

Wanneer de toolkit gebruiken?

Gebruik het logo van de Week van de Integriteit alleen tijdens of voorafgaand aan de Week van 1 t/m 9 december. Gebruik het logo ook alleen onder de volgende voorwaarden. De organisatie die het logo gebruikt, organiseert tijdens de Week van de Integriteit een activiteit om de aandacht te vestigen op het belang van integer gedrag. De organisatie heeft zich aangemeld bij de projectorganisatie, bereikbaar via info@icc.nl, en heeft daarvan een bevestiging ontvangen. Het logo wordt nooit gekoppeld aan een commerciële activiteit of om producten / diensten te verkopen. Het logo is geen keurmerk. De toolkit wordt in de loop der tijd aangevuld met nieuw, aanvullend materiaal; partners ontvangen hiervan bericht.

In de toolkit vindt u de volgende materialen

(Waarvan toepassing zal het materiaal in de loop van 2019 worden geactualiseerd).

  • Het Logo Week van de Integriteit
  • Logo Week of Integrity
  • Testimonials
  • Plaatjes voor social media uitingen
  • Banners voor uw website
  • Filmpje
  • Brochure Eerlijk zakendoen, zonder corruptie

 

Dilemma’s

Een twijfelachtige declaratie

Uw leidinggevende dient een declaratie van 200 euro in voor een diner en avond uit met een professionele relatie. Het papierwerk is in orde, en het bedrag valt binnen de binnen uw organisatie geldende limieten. Later die dag komt de echtgenoot van uw leidinggevende binnen. U hoort hem uitgebreid spreken over de prachtige avond die hij en zijn geliefde hebben gehad gisteren. Behandelt u de declaratie, of maakt u melding?

Een vrachtwagen vol bederfelijke lading staat stil voor de grens

Een transportbedrijf dat hoofdzakelijk goederentransport per vrachtwagen in Midden- en West-Europa verzorgt, moet voor het eerst een vracht afleveren in een ver Oost-Europees land. De chauffeur, die alleen rijdt, spreekt de taal niet en krijgt bij de grensovergang te horen dat hij drie dagen moet wachten. Als hij uitlegt dat hij zolang niet kan wachten, omdat zijn lading dan wegrot, geeft de douanebeambte aan dat hij voor 150 euro direct door kan rijden. De vrachtwagenchauffeur belt u, als juridisch medewerker, op voor advies. Wat zegt u: betalen of niet betalen?

Een aanbesteding met een bijsmaak

Bij een vergadering bent u de eerste die de vergaderzaal betreedt. Op tafel ligt nog een aantal printjes van de vergadering die hiervoor plaatsvond over een aanbesteding voor een groot project waar een kennis uit uw voetbalteam naar meedingt. Bij het opruimen valt uw oog op de offerte van de (enige) concurrent. U ziet dat het bedrijf van uw kennis op alle vlakken beter scoort. Een week later wint de concurrent toch de aanbesteding. Zou u dit melden? En licht u uw kennis in?

Een leidinggevende in nood

U staat op het punt een opdracht binnen te halen van meer dan 100.000 euro. Alle afspraken zijn al rond, alleen moet er nog getekend worden. Uw leidinggevende, waarmee u altijd goed samenwerkt, belt u met de boodschap dat het managementteam hem op basis van zijn verkoopcijfers wil ontslaan. Hij vraagt u om de inkomsten uit het contract in te boeken voor het kwartaal dat die dag eindigt. U weet dat uw klant op vakantie is en er geen mogelijkheid is om het contract vandaag te ondertekenen. Over de zekerheid van de opdracht bestaat geen twijfel. Helpt u uw baas uit de brand?